محاسبه آنلاین حقوق و عوارض گمرکی

تعرفه گمرکی را به‌صورت اعشار وارد نمائید. برای مثال تعرفه "5%" را به‌صورت "0.05" وارد نمائید.

نتیجه محاسبات

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

خدمات ترخیص کالا از گمرک

آخرین مرحله از فرایند واردات، ترخیص کالا از گمرک اجرایی مقصد است. پس از اخذ مدارک حمل از شرکت حمل مربوطه (مانند قبض انبار گمرک اجرایی، ترخیصیه، بارنامه ممهور برابر اصل و…) و نیز دریافت مجوز ثبت سفارش و همچنین کد تخصیص ارز از بانک عامل، عملیات ترخیص کالا آغاز می‌گردد. به عبارت دیگر خدمات ترخیص کالا از گمرک به مجموعه عملیات و تشریفاتی می‌گویند که بابت خروج محموله از گمرک در سامانه الکترونیکی EPL و گمرک اجرایی صورت می‌پذیرد.

تمامی این خدمات از جانب شرکت حمل و نقل بین المللی خط سبز جهان ارائه می‌شود. برای دریافت مشاوره رایگان کافی است روی دکمه زیر کلیک کنید:

صفر تا صد ترخیص کالا

اظهار کالا بخش جدا‌نشدنی از فرآیند ترخیص کالا از گمرک است. در اظهارنامه، ارزش محموله، کرایه و همچنین بیمه را در نظر می‌گیرند و سیف کالا را محاسبه می‌کنند. در مرحله بعد ماخذ حقوق ورودی از سیف کالا گرفته می‌شود. توجه داشته باشید که در اظهارنامه 1% از حقوق عوارض گمرکی به حلال‌احمر تخصیص یافته و 10% حقوق ورودی و سیف نیز مالیات ارزش افزوده است.

مراحل ترخیص کالا از گمرک:

مراحل ترخیص کالا از گمرک پی‌در‌پی انجام می‌شود. انجام این مراحل مستلزم احراز هویت، اظهار کالا و پشت سر گذاشتن ارزیابی است. این مراحل را به شکل مفصل‌تر در ادامه شرح می‌دهیم:

مرحله احراز هویت در ترخیص کالا از گمرک

1. احراز هویت

نخستین مرحله از امور گمرکی و ترخیص کالا، احراز هویت است. در این مرحله، اشخاص حقوقی و حقیقی‌ای که اسناد مثبته و مدارک هویتی و شناسایی لازم را به گمرک اجرایی تحویل داده و  در سامانه کدینگ گمرکی ثبت گردید‌ه‌اند مجاز به اظهار کالای وارده می‌شوند. در حال حاضر احراز به‌صورت خودکار در سامانه EPL  صورت می‌پذیرد و مدت اعتبار ثبت کدینگ در این مرحله از ترخیص یک سال است که پس از گذشت زمان مزبور می‌بایست به‌صورت سالیانه تمدید گردد.

2. اظهار کالا

خدمات ترخیص کالا از گمرک به‌صورت عملیاتی با اظهار و ثبت کالا در سامانه گمرکی EPL کلید می‌خورد. در این مرحله که مرحله دوم از مراحل ترخیص کالا از گمرک است، اظهارکننده به حساب کاربری خود در سامانه EPL وارد گردیده و با انتخاب گزینه "اظهار واردات با بارنامه" از منوی داشبورد جانبی سامانه، اطلاعات مربوط به محموله وارده را ثبت می‌نماید (اطلاعات کیفی و کمی از جمله ارزش، وزن و شرح کالا و نیز مبادی ورود و گمرک مقصد و رویه بانکی و...) بخشی از این اطلاعات با توجه به پیوند سامانه EPL به سامانه جامع تجارت و سامانه بارفرآوران و نیز دایره ترانزیت تأیید و ثبت می‌گردد. در پایان این مرحله یک شماره سریال با پیش‌شماره ثابت (۹۹۰۰۰) به نام کوتاژ تولید می‌گردد که سند تا پایان مراحل ترخیص با همان شماره کوتاژ  شناسایی می‌‌گردد. پس از اخذ شماره کوتاژ، سامانه EPL  به‌صورت خودکار مسیر سند را مشخص می‌نماید.

 انواع مسیر در تشریفات گمرکی و ترخیص کالا:

  1. سبز: پرونده مستقیم به مرحله صندوق رفته و بایستی حقوق و عوارض گمرکی پرداخت گردد.
  2. زرد: با رویت این مسیر بایستی به مرحله کارشناسی رفته و نیز در سامانه EPL نوبت دریافت گردد. (کارشناس مجازی)
  3. قرمز: این رویه ترخیص از مرحله ارزیابی شروع می‌شود و بایستی همراه با ارزیاب معین شده مستقر در گمرک اجرایی جهت بازدید و ارزیابی محموله به محل انبار مقروم در قبض انبار مراجعه شود.

مرحله اظهار کالا در ترخیص کالا از گمرک

مرحله ارزیابی در ترخیص کالا از گمرک

3. سرویس ارزیابی

در این مرحله از فرایند ترخیص کالا از گمرک پس از اظهار کالا و تعیین مسیر سند، سرویس ارزیابی وظیفه دارد تا محموله وارده را با اطلاعات ثبت شده در اظهارنامه گمرکی مطابقت داده و در صورت مشاهده مغایرت گزارش نماید.

الف) ارزیابی :

اولین بخش از سرویس ارزیابی که کالای اظهاری جهت ترخیص را بررسی می‌نماید ارزیاب‌های مستقر در گمرک اجرایی هستند. آن‌ها به‌صورت فیزیکی محموله وارده را بازدید و وارسی نموده و با تطابق مابین اظهارنامه گمرکی و کالای موجود در گمرک، گزارش خود را در سامانه EPL ثبت می‌نمایند. در نهایت برای بررسی و مداقه جزئیات اظهارنامه مانند تعرفه گمرکی و ارزش اظهاری و... سند را به کارتابل کارشناس مجازی ارجاع می‌نمایند.

ب) کارشناس مجازی :

این بخش، مهم‌ترین قسمت سرویس ارزیابی در فرایند ترخیص کالا از گمرک است. کارشناس مجازی گمرکی که غالباً در گمرک اجرایی حضور ندارد مطابق اطلاعات موجود در اظهارنامه گمرکی و گزارش ارزیاب و نیز قوانین امور گمرکی و آیین‌نامه‌های اجرایی مربوطه، ارزش و مأخذ گمرکی و مجوزات مربوطه را بررسی می‌نماید. در صورت تأیید، سند را جهت پیشبرد فرآیند ترخیص به مرحله بعدی یعنی مرحله صندوق ارسال می‌نماید. در غیر این صورت و در وضعیتی که برداشت مغایرت از محتوای سند گمرکی ارجاع شده داشته باشد، نظرات استنباطی خود را برای مرجع بالاتر یعنی جانشین معاونت (رئیس سرویس سابق) در سامانه EPL شرح و ارجاع می‌نماید.

ج) جانشین معاونت:

این مقام مسئول بالاتر در دایره سرویس ارزیابی که در حکم رئیس سرویس سابق است و به‌صورت حضوری در گمرک اجرایی مستقر بوده، در صورت بروز مغایرت مابین اطلاعات اظهارنامه و نظر استنباطی کارشناس به موضوع ورود پیدا کرده و اعلام نظر می‌نماید. اگر اظهارکننده تمکین نکرده و با نظر این مرجع مخالف باشد پرونده بابت حل اختلاف به مقام بالاتر یعنی معاونت فنی که بالاترین درجه عملیاتی سرویس ارزیابی است ارجاع می‌گردد. در غیر این‌صورت و تمکین اظهارکننده با ارسال سند به مرحله صندوق، مرحله سرویس ارزیابی ترخیص کالا کامل می‌گردد.

4. صندوق

چهارمین مرحله ترخیص کالا از گمرک مرحله صندوق است که با پرداخت حقوق و عوارض گمرکی مندرج در اظهارنامه به حساب درآمدهای قطعی گمرک و نیز مالیات‌های متعلقه تحت شناسه‌های پرداخت تولید شده طی می‌گردد و به مرحله صدور مجوز بارگیری ارسال می‌شود.

5. صدور مجوز بارگیری

در این مرحله از ترخیص کالا از گمرک کلیه سازمان‌های مجوزدهنده محموله اظهاری بایستی مجوزات تأیید و بلامانع بودن جهت ترخیص را در سامانه EPL ثبت کنند. هم‌چنین کد رهگیری منشأ ارز (کد ساتا) تولید شده توسط بانک مرکزی نیز در قسمت رهگیری منشأ ارز سامانه EPL بایستی ثبت گردد. سند بروزرسانی به مرحله آخر یعنی درب خروج هدایت می‌گردد.

6. درب خروج

پس از طی مراحل فوق‌الذکر و اخذ کلیه مجوزات لازم متناسب با کالای اظهاری و همچنین اخذ تأییدیه بانک مرکزی و ثبت کد رهگیری منشأ ارز (کد ساتا) پرونده در حال ترخیص به مرحله درب خروج ارسال می‌گردد. در این مرحله ارزیاب، کارشناس و رئیس درب خروج که مستقیم زیر نظر "رئیس گمرک" هستند با بررسی اولیه و اجمالی سند در جریان، در صورت تطبیق اطلاعات محموله در سامانه جامع تجارت و سامانه جامع گمرکی دستور بارگیری محموله را صادر می‌کنند. پس از بارگیری به‌صورت حضوری محموله را رویت نموده و پس از بررسی و تأیید نهایی دستور خروج را صادر می‌نمایند. اما دایره درب خروج در صورت رویت مغایرت اسنادی یا فیزیکی محموله با اطلاعات ثبتی اولیه در هر بخش از این مرحله یعنی چه پیش از بارگیری یا پس از آن امکان توقف فرآیند خروج را داشته و تا تعیین تکلیف نهایی بایستی محموله به انبار گمرک اجرایی عودت گردد.

مرحله درب خروج در ترخیص کالا از گمرک

مرحله بارگیری در ترخیص کالا از گمرک

7. بارگیری

آخرین مرحله از ترخیص کالا بارگیری و خروج آن از گمرک اجرایی است. پس از اخذ دستور بارگیری از دایره درب خروج و پرداخت هزینه انبارداری مربوطه و ثبت حامل و انبار مقصد طی شناسه اخذ شده از سامانه جامع انبارها در سامانه EPL و ورود حامل ثبت شده به محوطه انبارهای گمرک اجرایی و باسکول اولیه، محموله از انباردار تحویل گرفته شده و بر حامل بارگیری می‌گردد. محموله پس از انجام تشریفات اداری از جمله بارشماری و ارزیابی مجدد درب خروج و باسکول ثانویه، از محوطه گمرک خارج می‌گردد. 

انواع مسیر در خدمات ترخیص کالا از گمرک​

1.

سبز:

پرونده مستقیم به مرحله صندوق می‌رود و بایستی حقوق و عوارض گمرکی پرداخت گردد.

2.

زرد:

 با رویت این مسیر بایستی  به مرحله کارشناسی رفت و نوبت دریافت کرد. (کارشناس مجازی)

3.

قرمز:

این رویه ترخیص از مرحله ارزیابی شروع می‌شود و بایستی با ارزیاب محلی هماهنگ گردد.

قوانین گمرکی و امور ترخیص

یکی از واجبات در امور گمرکی و ترخیص کالا داشتن کارت بازرگانی است که کالای موردنظر را پوشش دهد. علاوه‌براین برای ترخیص کالای وارداتی می‌بایست ثبت سفارش کرد، برای ثبت سفارش باید به سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه کرد و مجوز ورود کالا را دریافت نمود. برای ترخیص کالاهای صادراتی نیازی به ثبت سفارش نیست، اما داشتن کارت بازرگانی همچنان الزامی است.

مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا

برای ترخیص کالا مدارکی باید به گمرک ارائه شود که شامل موارد زیر است:

ترخیص کالا بدون کارت بازرگانی

برای واردات و صادرات محموله‌های تجاری داشتن کارت بازرگانی الزامی است. قابل توجه است که هر کارت بازرگانی مربوط به دسته‌ای به‌خصوص از محصولات تجاری است. به این معنا که باید توجه داشته باشید که کارت بازرگانی شما کالای موردنظر را پوشش دهد. برای اطلاع از اینکه چه کالایی را می‌توانید حمل کنید با مشاوران و کارشناسان خط سبز جهان در ارتباط باشید.

در صورتی که کالا شخصی باشد و حجم و وزن آن از محدوده معینی تجاوز نکند، امکان ترخیص بدون کارت بازرگانی فراهم خواهد بود.

محاسبه آنلاین حقوق و عوارض گمرکی

تمام هزینه‌های گمرکی که شامل ارزش کالا، کرایه و بیمه می‌شود، در ایران دریافت و هنگام تحویل کالا تنها هزینه انبارداری دریافت می‌شود.

هزینه‌ای که در ایران محاسبه می‌شود در اظهارنامه قابل مشاهده بوده و فرمول محاسباتی منحصر‌به‌خود را دارد. برای محاسبه هزینه ترخیص باتوجه به ارزش کالای خود می‌توانید با مشاوران بازرگانی خط سبز جهان در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید برای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی از جدول بالا استفاده کنید و از هزینه نسبی گمرک آگاه شوید.

مدت زمان نگهداری کالا در گمرک

زمان به پایان رسیدن امور گمرکی و ترخیص کالا بستگی به منشأ ارز و تخصیص ارز دارد. همچنین زمان صدور کد ساتا نیز در زمان ترخیص بار تاثیر می‌گذارد. چرا که ترخیص، تنها با آمدن این کد انجام می‌شود.

خدمات ترخیص کالا از گمرک با شرکت حمل و نقل بین المللی خط سبز جهان

بدیهی است بزرگترین سازمان ها و بازرگانان نیازمند مشاورانی در زمینه بازرگانی و ترخیص کالا میباشند. آینده یک سازمان بسته به سیاست هایی است که امروز انجام میدهد. یکی از بزرگترین اشتباهات یک سازمان یا وارد کننده این است که به پروسه ترخیص کالا و امور گمرکی نگاه یکبار مصرف دارد. و این نگاه در بسیاری از موارد ضربه ها و هزینه های بسیار کلانی را برای این افراد در پی دارد.

ما اینجا هستیم تا به شما مشاوره بدهیم و برایتان پلن ترخیص را پایه ریزی کنیم. دیدگاه یکبار مصرف که در بسیاری از افراد شایع میباشد این است که بارشان را در زمان کوتاه و با هزینه کم ترخیص کنند!

اما فراموش نکنید که بدون برنامه ریزی برای آینده کسب و کار خود و با توجه به قوانین هوشمندانه گمرک و سازمان امور دارائی کشور دیری نمیپاید که شما به مشکلات عدیده ای برای واردات، ترخیص و حتی فروش خود برخورد میکنید.
ما با ارائه برنامه ای قانونمند و با رعایت اصول مشتری مداری همواره تلاش میکنیم تا به بهترین قیمت به کمک شما بیائیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *